Gépi Tarhonya
A tarhonya tradicionális alföldi tésztaféle, igazi hungaricum.
Régen a pásztorok, aratók, kubikusok jellegzetes eledele, leggyakrabban fogyasztott tészta étele volt. Ma is számtalan módon elkészítve kerülhet asztalunkra.
Ehetjük levesnek (tarhonya leves), levesbetétként (bableves, borsóleves, zöldségleves, paradicsomleves, babgulyás, gulyásleves), köretként pörköltek és paprikások mellé illetve egytálételnek lecsósan, öregtarhonyának, krumplis- vagy zöldségestarhonyának.
- Főzési idő:
levesbetétként: 10-15 perc
köretnek és egytálételnek: zsiradékban való lepirítás után, kb. háromszoros mennyiségű vízben 15-20 perc
- Összetevők:
8-4 tojásos tészták: búzaliszt, tyúktojás, ivóvíz
Durum tészták: tészta durum dara (TDD), ivóvíz
- Kiszerelés:
8 tojásos tészták: 200 g./csomag
4 tojásos és Durum tészták: 500 g./csomag.