Lebbencs vagy csusza tészta

 

Lebbencs vagy Csuszatészta

Az alföldi konyha hagyományos és kedvelt tésztaételeinek alapja.
Ebből készíthető pl.: a lebbencsleves, a slambuc vagy öreglebbencs, a tepertős-túrós csusza stb.
Az olasz ízek illetve a mediterrán konyha kedvelői is bátran választhatják ezen tésztafélénket, mivel kitűnő és változatos lasagne ételek és köretek készíthetők belőle.
 

  - Főzési idő: újraforrástól számítva, lassú tűzön 6-8 perc
rakott, sült tészták esetében csak 2-4 perc előfőzés szükséges
  - Összetevők:  8 tojásos tészták: búzaliszt, tyúktojás, ivóvíz
Durum tészták: tészta durum dara (TDD), ivóvíz
  - Kiszerelés: 8 tojásos tészták: 200 g./csomag
Durum tészták: 500 g./csomag

 
 

 

8 tojásos

Durum