Kedves Látogató!

Cégünket 1980-ban Kalita János alapította feleségével együtt, amely azóta is családi vállalkozásként működik. A Kalita család tagjai már az elmúlt közel 100 évben gabona- és lisztfeldolgozással foglalkoztak, a nagyapa molnár, az  apa pedig pék volt. Ezzel az indíttatással fogott bele az alapító a száraztészta gyártásba.

A termékek kezdetben a hagyományos – nyújtott, aprított – technológiával, ma már a  korszerűbb- és a magasabb vásárlói igényeknek jobban megfelelő préseléses eljárással készülnek.

A vevői – megrendelői kör növekedése folyamatos fejlesztést, a gyártás, a szárítás és a csomagolás modernizálását, gépesítését, valamint termékkínálatunk bővítését vonta maga után. Cégünk mára – a termékek házias jellegének megőrzése mellett – 30 -féle 4-8  tojásos, és 1990-óta 20 fajta tojás nélküli Durum tésztát gyárt.

Tésztáinkat  igen jó főzési tulajdonságok jellemzik, mivel kiváló minőségű hazai tésztalisztből és friss tyúktojásból állítjuk elő. Az elkészítés során a tészta nem ázik szét, nem nyálkásodik, rugalmas, alaktartó marad. Mindeközben rendkívül kedvező a szaporulat, hiszen a 8 tojásos tészták mennyisége a főzés során 2,5 – 3 szorosára is nőhet.

Durum tésztáink fogyasztása lehetőséget ad a tojásérzékeny és a vegetáriánus vásárlóknak is, hogy ne kelljen lemondaniuk a tésztaevés élvezetéről. Fogyókúrázó, cukorbeteg és magas koleszterinszintű fogyasztóinktól kapott kedvező visszajelzések alapján elmondhatjuk, hogy speciális diéták kiegészítője is lehet.

Gyártási technológiánkat 2001-óta a HACCP minőségbiztosítási rendszer alapján működtetjük.

Közel 40 év tapasztalatával, a kiváló minőség folyamatos fenntartásával sikerült elnyernünk vásárlóink bizalmát, akik közt egyaránt megtalálhatók mint külföldön és belföldön magánszemélyek, élelmiszerboltok, konyhák, éttermek és multinacionális cégek is.

Családunk 4 évtizedes áldozatos munkájának köszönhető, hogy a „Kalita Tészta” Érd városában és környékén fogalommá vált.